E-mailAfdrukkenExport ICS

FLITS TECHNIEK COBRA

Event

Title:
FLITS TECHNIEK COBRA
When:
do, 3. oktober 2019, 20:00 h - 22:00 h
Where:
ONE-Photostudio - Heverlee, Vlaams Brabant
Category:
Workshop
Created by:
Administrator

Description

Over het algemeen wordt het fotograferen met flitslicht verfoeid. De reden is heel eenvoudig; fotograferen met een flitser levert lelijke foto’s op. Er zijn harde schaduwen, de belichting is verre van perfect, koud en lelijk, de sfeer van de omgeving wordt teniet gedaan. Toch zijn er situaties waarin fotograferen zonder flits simpelweg niet mogelijk is, zelfs niet met de ongelofelijk hoge ISO waarden die de moderne camera’s aan kunnen. In dat geval fotograferen we liever niet, lijkt het wel. We denken over het algemeen dat alleen met losse flitslampen een mooi resultaat te behalen valt. Maar dan praten we over studio omgevingen. Of strobist fotografie, wat in feite een fotostudio op locatie genoemd kan worden.

En toch is het mogelijk om ook met de flitser op de camera een goed resultaat te behalen. Met een beetje inzicht en techniek is het mogelijk om de flitser op de camera zo te gebruiken dat de foto natuurlijk oogt, zonder lelijke schaduwen of het plat geflitste beeld dat we ons allemaal voorstellen. Het is waar dat er beperkingen zijn aan het gebruik van een flitser op de camera, het is ook waar dat die beperkingen heel wat minder zijn dat we in eerste instantie denken.


Venue

Location:
ONE-Photostudio - Website
Street:
Geldenaaksebaan 246
ZIP:
3001
City:
Heverlee
State:
Vlaams Brabant
Country:
Belgium

Description

De ONE-Photostudio organiseert fotografie cursussen in groep en op individuele basis. Heb je een nieuwe fotocamera en wil je ermee aan de slag...maar weet niet wat je ermee moet doen om die fraaie vakantie/familie/festival foto's te nemen. Dan zijn deze cursussen iets voor jou.