E-mailAfdrukkenExport ICS

Opus One '19

Event

Title:
Opus One '19
When:
do, 12. december 2019, 20:00 h - 22:00 h
Where:
ONE-Photostudio - Heverlee, Vlaams Brabant
Category:
Foto trip
Created by:
Administrator

Description

Met Opus One '19 selecteerde BREEDBEELD vijftien eindwerken van fotografen die in 2019 afstudeerden. Met de tentoonstelling en het fotoboek Opus One plaatsen we deze eindwerken en de fotografen vol in de kijker. De expo opent op 5 december in de Romaanse Poort in Leuven. Het fotoboek is vanaf 4 december te koop in alle Confituur-boekhandels.
 

Elk jaar studeren er in Vlaanderen en Brussel enkele honderden fotografen af aan kunsthogescholen, deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs. Allemaal fotografen die tijdens hun opleiding vol ambitie hebben toegewerkt naar hun eindwerk, een eerste ijkpunt in hun carrière als fotograaf. Als steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel met fotografie, film of mediakunst bezig is, wil BREEDBEELD deze mensen met Opus Oneeen platform geven. Opus One werpt een blik op de verhalen die deze fotografen met hun eindwerk willen vertellen. Uit de meer dan 130 inzendingen op een open call selecteerde BREEDBEELD de eindwerken van vijftien fotografen die in 2019 afstudeerden. Naast een reeks fotografen om in de gaten te houden, vormt Opus One op die manier ook een staalkaart van wat er leeft, beeft en beweegt binnen de fotografie, elk jaar opnieuw. Deze eerste editie vormt namelijk het vertrekpunt van Opus One als een jaarlijks terugkerend project dat telkens nieuw talent in the picture zet en de veelheid aan fotografie-opleidingen in de verf zet. 


Venue

Location:
ONE-Photostudio - Website
Street:
Geldenaaksebaan 246
ZIP:
3001
City:
Heverlee
State:
Vlaams Brabant
Country:
Belgium

Description

De ONE-Photostudio organiseert fotografie cursussen in groep en op individuele basis. Heb je een nieuwe fotocamera en wil je ermee aan de slag...maar weet niet wat je ermee moet doen om die fraaie vakantie/familie/festival foto's te nemen. Dan zijn deze cursussen iets voor jou.