Het Foto Collectief stelt zijn programma samen met alle leden zodoende ieders interesse aan bod komt. Een gevarieerd en actief programma is een tweede reden voor deze werkwijze.

Voor meer informatie klik op de titel van de activiteit.

 

Flitsen deel 2

maart
donderdag
28
Flitsen deel 2 , waar moet je nog meer opletten en praktijk oefeningen.
20:00 h

Uitdaging Escape

april
donderdag
4
Vanavond gaan we de uitdaging weer aan , en deze staat nog in het teken van Amateurama's Escape thema
20:00 h

Escape fotobespreking

april
donderdag
18
Vanavond moeten alle foto's die getoond worden op Ama.2019 geselecteerd zijn en klaar voor print
20:00 h

Ontdek abstracte fotograf...

april
donderdag
25
Licht vormt de kern van alle fotografie. Wen jezelf aan om te zoeken naar manieren waarop schaduwen en lichte punten hun eigen vormen en structuren creëren in de compositie en je zult een grote stap nemen als fotograaf. Dan pas kan je abstract denken.
20:00 h

Foto trip Opaalkust

april
vrijdag
26
We gaan met het Collectief naar De Opaalkust (Frans: Côte d'Opale) is een kuststrook in de voormalige regio Nord-Pas-de-Calais in het noorden van Frankrijk. Ze omvat een deel van de kustlijn langs Het Kanaal, van Duinkerke tot Berck aan de monding van de Authie. De Franse kuststrook aan de...
09:00 h - 00:00 h

De wereld van BOKEH

mei
donderdag
9
Bokeh komt van het Japanse woord boke (ボケ), dat 'onscherpte' of 'waas' betekent, of boke-aji, de 'kwaliteit van onscherpte'. Bokeh wordt uitgesproken als 'bo-kee'. Op elke fotosite en elk fotoforum vindt u allerlei discussies over de prachtige bokeh die de favoriete objectieven van de...
20:00 h

Fotobespreking

mei
donderdag
16
Tijdens een fotobespreking bekijken we de foto's van Collectief leden en geven we feedback en opbouwende tips & tricks. Meer info contacteer: A.A.
20:01 h

Street avond fotografie

mei
donderdag
23
We gaan op pad in het groot begijnhof met zijn kleine straatjes en hoekjes. Wat nemen we mee, Camera, statief en ledlamp...be creative people
20:00 h

Model fotografie

mei
donderdag
30
Wat is model fotografie en hoe pak je dit aan. Deze avond doen we het in de studio. De volgende keer buiten.
19:00 h

Natuur en Landschap

juni
donderdag
6
Vanavond beginnen we aan een toer rond Leuven door al zijn natuurgebieden. Allemaal anders en toch kortbij ...laat je natuurgedachten samen gaan met je abstractie.
19:00 h

Meervoudige belichting

juni
donderdag
13
Bij een dubbele belichting maak je als het ware twee foto's over elkaar heen. Hierdoor zijn sommige delen van de ene foto zichtbaar in de andere foto. En dat kan hele mooie effecten opleveren.
20:00 h

Belichtings driehoek

juni
donderdag
20
De uiteindelijke belichting op de foto van een scène, hoe donker of licht, wordt bepaald door een samenspel van het diafragma, de sluitertijd en de ISO lichtgevoeligheid. Denk aan een driehoek waarbij elk element een hoek inneemt en een gelijk effect heeft op de uiteindelijke belichting.
20:00 h